תהליך ההכשרה

מערך ההכשרה בישראל מתואם עם מערך ההכשרה של אגודת האקטוארים הבריטית (The Institute and Faculty of Actuaries), ובו ניתן דגש על שלושה מרכיבים עיקריים: בחינות, מקצועיות וניסיון מעשי בעבודה.

על מנת לקבל מעמד אקטואר מתמחה (Associate) יש צורך לעבור שני שלבים. על מנת לקבל מעמד אקטואר מלא (Fellow) יש צורך לעבור ארבעה שלבים.

1

מעמד עמית לומד

זה המעמד של כל חברי אגודת האקטוארים (להלן: החבר) אשר נמצאים במהלך לימודיהם אשר עדיין לא עברו בהצלחה את כל סדרת הבחינות "עקרונות הליבה" (סדרת ה-Core Principles) ואת כל סדרת בחינות "הליבה המעשית" (Core Practices).

לפירוט על הבחינות לחצו כאן.

בנוסף, עדיין לא השלימו שנתיים של "ניסיון מקצועי ואישי" (Personal and Professional Development – PPD).

2

מעמד עמית מתמחה

במידה והחבר בעל מעמד עמית לומד עבר בהצלחה את מבחני עקרונות הליבה ואת כל סדרת "הליבה המעשית" וגם השלים שנתיים של "ניסיון מקצועי ואישי", החבר יהפוך לעמית מתמחה.

3

מעמד חבר מלא

חבר בעל מעמד עמית מתמחה יהפוך להיות חבר מלא יש לעבור בהצלחה שתי בחינות מסדרת הבחינות "עקרונות המומחיות" (Specialist Principles) ובחינת אחת מסדרת הבחינות "מומחיות מתקדמת" (Specialist Advanced).

לפירוט על הבחינות לחצו כאן.

ובנוסף, נדרשות שלוש שנים (במצטבר) של "ניסיון מקצועי ואישי" (Personal and Professional Development – PPD).

4

מעמד עמית נלווה

זכאים להגיש בקשות בכתב להצטרף לאגודה במעמד של "עמית נלווה":

  1. אדם המחזיק בתואר ו/או השכלה ו/או ידע ו/או ניסיון מעשי המקבילים, לפי שקול דעתו של הועד האגודה, בעל תואר דוקטור (Ph.D.) בתחום האקטואריה או תחום קרוב אליו, שבמחקריו תורם להעמקת הידע האקטוארי, ולפי שקול דעתו של הוועד.
  2. חבר באגודה המשתייך בתאריך 1/1/2008 לקטגוריה של "עמית אקדמאי", יהיה במעמד של עמית נלווה (ללא צורך בהגשת בקשה).